Wielkanoc Cię zaskoczyła? 5 farszów do jajek, które pomogą Ci w organizacji śniadania wielkanocnego :)



Wielkanoc czyli wiosenne święta jajkami stojące :) Jeśli i Ciebie w tym roku zaskoczyła, niczym zima kierowców, to poniższy wpis jest właśnie dla Ciebie. Oto kilka prostych sposobów, na szybkie przekąski idealne na śniadanie wielkanocne. 


Jajka faszerowane na 5 sposobów

Jajka wcale nie muszą być tylko z majonezem :) Oto pomysły na jajka na 5 sposobów:

Gotujemy tyle jajek, ile zjemy :) Na twardo, dość długo. Następnie chłodzimy je macząc w zimnej wodzie z solą, by obierały się najlepiej :)

Farsz do jajek zawsze robimy w ten sam sposób czyli kroimy jajka na połówki wzdłuż, żółtka wkładamy do miski, ostrożnie wyjmując z białek. I teraz od nas zależy co dodajemy do żółtek :)




1. Podstawowy:
Żółtka z jaj, 1-2 łyżek majonezu, szypiorek drobno posiekany - wkładamy z powrotem do jajek dekorując szypiorkiem

2. Rzodkiewkowy
Żółtka z jaj, 1-2 łyżek majonezu, drobno posiekana rzodkiewka, sól pieprz do smaku - i znowu faszerujemy :) Możemy do tego zaprosić wszystkich członków rodziny :)

3. Ekskluzywny
Żółtka z jaj, 1-2 łyżek majonezu, mały słoiczek kawioru w ulubionym kolorze i smaku , sól (mniej), pieprz:)

4. Łososiowy
Żółtka z jaj, 1 łyżka musztardy Dijon, 2 łyżki majonezu, łosoś wędzony pocięty w drobne kawałki (okołóo 150g), odrobina gałki muszkatułowej, sól, pieprz

5. Ziołowy
Żółtka z jaj, 2 łyżki majonezu, natka pietruszki drobno posiekana, listki bazyli (około 12szt) drobno posiekane, sól, pieprz









Komentarze